De verloofde van mijn zusje

Samenvatting: Baha en Sana zijn twee zussen. Hun moeder probeert Baha uit te huwelijken aan David. Tijdens een van de etentjes raakt echter vooral Sana met hem aan de praat. Uiteindelijk valt er iets voor tussen David en Sana waardoor Sana besluit weg te lopen van huis. Wanneer ze er achterkomt dat Baha is verloofd met David, besluit ze dat het tijd is naar huis te komen. Haar moeder sluit haar echter op. Is Sana nog op tijd voor het huwelijk van haar eigen zus?

Lees hier een fragment uit het boek:

Een hele tijd is het stil, maar dan hoor ik voetstappen op de gang. Mijn hart klopt in mijn keel. Wie kan het zijn? Mijn vader zit ook op kantoor en ik dacht dat mijn moeder ook boven was… Dan wordt er op mijn deur geklopt.
“Wie is daar?” vraag ik en ik merk dat ik een beetje stotter.
“Ik.” Het is Baha. Ik sta op en loop naar de deur. Ik leg mijn hand op het slot. Langzaam haal ik hem van het slot en dan doe ik langzaam de deur open. Daar staat Baha met de brief in haar handen. Maar het lijkt niet alsof ze heeft gehuild.
“Ik…” Begin ik.
“Het is niet erg, Sana,” zegt Baha en ze loopt naar binnen. Niet erg? Ik dacht dat ze me zou slaan. “Ik snap het.” Ze snapt het? Dit kan niet. Het gaat te makkelijk. Heeft ze de brief wel helemaal gelezen? “Ik vind het jammer, maar ik begrijp het.”
“Echt?” vraag ik ongelovig. Baha knikt.
“Maak je nu maar geen zorgen, zus,” zegt Baha lachend en ze legt een hand op mijn schouder. Ik schrik ervan. “Als jij het niet wil, dan moet je daar zelf voor kiezen. Ik hoop dat je er snel overheen komt.” Ik knik, maar ik snap niet wat ze bedoelt. “Ga nu maar slapen en maak je geen zorgen over mij.” Ik knik. We geven elkaar een knuffel en dan gaat Baha weg, de brief achterlatend op mijn bed. Ik blijf verstomd staan. Waar had ze het nu over? Het leek er niet op alsof ze mijn brief had gelezen.
Ik pak de brief van mijn bed en begin te lezen.
[…]
Wat is er met mijn brief gebeurd? Denk ik verbaasd. De hele laatste alinea is aangepast. Dit heb ik niet geschreven! Dit moet mevrouw Simaru gedaan hebben, dat kan niet anders. Zij is de enige die het weet. Ik lees het nog een keer en ik vraag me af waarom ze het heeft veranderd. Alhoewel… wat er staat, is niet gelogen.

Wil je het boek bestellen? Stuur een mail naar simonevantongeren29@gmail.com

“De verloofde van mijn zusje” is een volwaardige roman van een zeer jonge schrijfster. Na haar twee tienerboeken, die beide een verrassend en goed verhaal lieten zien, is Simone uitgegroeid tot een veelbelovende schrijfster. “De verloofde van mijn zusje” neemt je mee in de wereld van een vooraanstaande familie. Het leven van twee zusjes, de wil van de moeder, kortom een goed geschreven roman die je tot op het einde boeit. Ik kijk vol verwachting uit naar het vierde boek van haar hand.

Helèn Versteegen Auteur van “Klik met Zorg” en “Zorgen om Zorg”