Hoe werkt het indelen van je tijd als ondernemer?

Hoe werkt het indelen van je tijd als ondernemer?

Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik mijn onderneming startte, omdat ik mijn boek in eigen beheer ging uitgeven. Ik had al veel tijd en geld in mijn onderneming gestoken en nu het zwart op wit stond bij de kamer van koophandel, kwam de vraag naar voren hoeveel tijd ik in mijn onderneming moet steken.

Naast dat ik mijn onderneming heb, werk ik 32 uur in de week in loondienst. Uiteindelijk verdien ik met het schrijven van een boek niet voldoende geld om mijn huur te betalen. Maar nu ik officieel een onderneming heb, moet ik dan niet meer tijd aan mijn onderneming besteden? Ik werk sowieso altijd op maandag- en donderdagavond aan mijn boek, maar de laatste tijd bestaat dit voornamelijk uit mijn marketing.

Dit betekent dat ik – helaas – weinig tijd besteed aan het schrijven van mijn boek. Is dat erg? Uiteindelijk heb je alleen een verplichting tegenover jezelf. Natuurlijk moet je je wel beseffen dat, wanneer je voor een langere tijd niet schrijft, je je af kan vragen waarom je een onderneming hebt. Uiteindelijk wil je daar zoveel mogelijk tijd aan besteden, maar wel tegenover een inkomen. Dat heb ik op dit moment nog niet dus welke stappen dien ik dan te zetten om dit wel te bereiken?

Het begint bij zichtbaarheid en gelukkig kan je social media ook vooruitplannen. Maar ik wil ook weer een boek gaan uitgeven. Welke termijn is realistisch? Welke andere zaken komen er tussendoor die aandacht vragen? Een nieuwe baan (in loondienst), gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig te reflecteren op wat ik wil, wat ik nu doe en waar ik nu sta. En ga niet meer tijd aan je onderneming besteden, omdat je denkt dat het moet, maar alleen wanneer je dat ook echt wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *