Ik kruip in mijn schulp en wil meer zichtbaarheid

Ik kruip in mijn schulp en wil meer zichtbaarheid

Zichtbaarheid vind ik spannend. Ik ben graag op mezelf en werk het liefst alleen, in een rustige omgeving aan mijn boek. Ja, ik wil mijn boek verkopen en ik besef dat ik dan in de schijnwerper moet staan. Hoe pak je dat aan?

Verschillende vormen van zichtbaarheid
Je kan vloggen of blogs schrijven. Je kan dit op verschillende platformen doen. Er zijn zoveel mogelijkheden, hoe weet je waar je het beste voor kan kiezen? Blijf dicht bij jezelf en kies een vorm die bij jou past. Ga je niet in bochten wringen, want je doelgroep gaat merken dat jij het doet, terwijl het niet bij je past. Naast de verschillende vormen kan je ook kiezen voor hoe vaak je zichtbaar bent. Post je een of twee keer in de week iets of iedere dag? Maak het haalbaar en ga niet te veel uit je comfort zone. Zorg dat je iets doet wat bij je past en dat je consistent bent in de hoeveelheid, zodat mensen weten dat je altijd op donderdagmiddag om 15.00 iets posts.

Introvertie inzetten als kracht
Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik wel zichtbaar was op social media, maar niet voldoende. Toen ik binnen een aantal maanden weinig resultaat zag van mijn blogs, ben ik gestopt. Ik wist dat dat een fout was, maar het kostte me op dat moment veel energie. Totdat iemand zei: waarom gebruik je je onzekerheid niet als kracht? Je bent niet de enige die onzeker is, maak daar gebruik van! Zo was het idee geboren en sta ik nu in de schijnwerper met mijn onzekerheid. Daarnaast ben ik ook lid van een platform voor introverte ondernemers, waarbij we met elkaar onze onzekerheden rondom introvertie delen. En introvertie is een kracht, want niet alleen jij bent het, maar je klanten ook.

Tips

  1. Onderzoek bij welke schijnwerper je op je gemak bent (vlog, podcast, blog)
  2. Ga stap voor stap naar meer zichtbaarheid. Je hoeft niet direct voor een volle zaal te staan
  3. Zoek andere introverten op en praat er samen over, deel ervaringen uit en zo verlaag je de drempel om een eerste stap te zetten én kan je ideeën opdoen

Doe het op jouw manier, wat bij jou past. In de schijnwerper staan is een breed begrip en kan je invullen hoe je wil. Weet dat je niet de enige introverte schrijver bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *