In de tussentijd

In de tussentijd

In mijn vorige blog sprak ik erover dat mijn eerste versie bij mijn proeflezers ligt. Een proeflezer reageerde halverwege mei al met haar feedback. Mijn handen kriebelden om de mail te openen en haar feedback te lezen. Toch heb ik me ingehouden en gewacht tot dit moment: juni. Pas dan mocht ik de mail openen, omdat ik anders direct aan de slag wilde met de feedback die ik heb gekregen.

Gedurende mei dacht ik natuurlijk wel eens na over mijn manuscript. Hoe goed was deze versie? Wat had ik nu eigenlijk opgestuurd naar mijn proeflezers? Ik las boeken en kreeg inspiratie over wat ik in mijn boek wilde verwerken en werd onzeker over de kwaliteit van mijn boek. Ook al heet een proefversie niet voor niets een proefversie. Nu heb ik nog tijd om het aan te passen en tegelijkertijd heb ik ook geen tijd.

In november heb ik uitgevers beloofd dat ik rond de zomer mijn manuscript ga opsturen. Bewust heb ik dit begrip zo breed gelaten en ik ben bang dat december straks ook nog rond de zomer betekent voor mij. Uiteindelijk wil je de beste versie naar een uitgever opsturen dus ik wil de tijd nemen. Hoe erg is dit? Ik kan mezelf er gek over maken, maar wie weet dat de uitgever het niet uitmaakt? Ik houd me graag aan afspraken, maar kwaliteit gaat hierboven. Wat houdt me tegen de uitgevers te mailen dat mijn manuscript later wordt opgestuurd naar ze? Eerlijkheid duurt het langst.

Deze maand staat in het teken van met mijn volledige aandacht aan mijn manuscript werken. Ik heb het gemist, dat geef ik eerlijk toe. Het zorgt ervoor dat ik nu een frisse blik heb op mijn manuscript en daar met nieuwe energie naar kan kijken. Ik ben benieuwd wat ik tegen ga komen en hoe ik de feedback van mijn proeflezers ga meenemen.

Wat de feedback van de proeflezers was? Dat ga ik in een volgende blog vertellen! Ik hou het nog even voor mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *