Na de crowdfunding

Na de crowdfunding

Na de crowdfunding

De crowdfunding is voorbij! Het streefbedrag is gehaald. Wat een prestatie. Dit betekent niet dat er nu een periode is aangekomen waarin ik kan bijkomen van deze achtbaan. Het gaat vrolijk door. Ik ga mijn aandacht de komende tijd richten op het voorbereiden van de maand waarin mijn boek wordt uitgegeven. De crowdfunding is een begin van het uitgeefproces. Het zorgt ervoor dat mijn boek mogelijk wordt gemaakt.

Mijn gehele boek moet nog worden gecorrigeerd en geredigeerd. Zodra dit is gedaan, moet ik alle aanpassingen doorvoeren. Dit kan weinig tijd in beslag nemen, maar dat is afhankelijk van de hoeveelheid opmerkingen die worden geplaatst. Daar heb ik helaas geen invloed op en ik kan niets anders doen dan afwachten.

Het corrigeren en redigeren gaat pas in januari van start, wat ervoor zorgt dat ik mijn tijd tot die tijd nuttig wil besteden. Ik wil graag de mogelijkheden uitzoeken wat betreft de vorm van een ebook, maar ook een luisterboek. Niet alleen wie dat zou kunnen doen, maar ook hoeveel dat zou gaan kosten en wat het me kan opleveren. Meerdere vragen die komen kijken bij een proces.

Bovendien staat er meer op de planning. Graag wil ik mij verder richten op wat er komt kijken bij het opzetten van mijn eigen onderneming. Ik ga mijn boek in eigen beheer uitgeven en ga contact opnemen met verschillende partijen die mij kunnen helpen. Afgelopen week heb ik geleerd dat er allemaal kleine dingen zijn die geregeld moeten worden als onderneming. Graag wil ik mij inschrijven bij de kamer van koophandel en dat is iets wat ik goed wil voorbereiden.

Inschrijven als ondernemer is serieus en wil ik dan ook goed aanpakken. Ik heb al een lijntje uitgezet om een logo te ontwerpen voor mijn bedrijf. Want naast schrijfster, wil ik me ook profileren als redactrice/corrector. Hoe pak ik dat precies aan? En naast een logo, is een zakelijke rekening en zakelijk emailadres ook geen overbodige luxe. Dit zijn geen grootscheepse zaken, maar het moet wel allemaal gebeuren.

Zelf probeer ik dat allemaal bij te houden. Ik wil ook nadenken over het inschakelen van mensen met kennis van zaken. Uiteindelijk hoef ik niet altijd zelf het wiel uit te vinden in deze nieuwe wereld. Maar hoe vind ik deze ‘mensen met kennis van zaken’? Het is vaak een kwestie van blijven praten waar je mee bezig bent. Met mensen in je eigen netwerk, maar ook met vrienden van vrienden of vrienden van familie.

En zo was ik vorige week te gast bij Conn-X-e. Een netwerkbijeenkomst van, voor en door ondernemers. Een inspirerende ochtend waar ik contacten heb kunnen leggen met ondernemers. Op die manier heb ik weer een nieuwe ingang tot de wereld van ondernemers en kan ik met een aantal praten over wat er bij het ondernemerschap komt kijken, want dat is meer dan je denkt.

De komende periode zal ik waarschijnlijk genoeg te vertellen hebben in mijn blogs en zal ik mijn best blijven doen om iedere week een blog te schrijven over mijn belevenissen als nieuwe onderneming met geen naam en nog geen logo. Alles in ontwikkeling. Het is een mooi en leerzaam proces!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *