Onderneming: en nu?

Onderneming: en nu?

Onderneming: en nu?

Dat inschrijven was veel minder spannend dan je zou denken. Halverwege februari had ik me online al ingeschreven en nu ging ik afgelopen vrijdag naar het kantoor in Amsterdam. Het was een formele aangelegenheid waarbij ze nogmaals de gegevens herhaalde die ik online al had ingevuld. Ik stond oprecht na een kwartier weer buiten. De reis ernaartoe was bijna spannender dan de afspraak zelf…

Het was voornamelijk een kwestie van papierwerk. Het enige wat er werd gevraagd waren vragen zoals Kloppen deze gegevens?, Heeft u hiernaast nog een baan in loondienst?, Is dit de eerste keer dat u een onderneming begint? Gesloten vragen. Uiteindelijk moeset ze nog zogenaamde SBI-codes toevoegen voor de belastingdienst, maar dat zocht zij voor mij op in het systeem. Daarna printte ze alles uit, moest ik betalen en kon ik het pand weer verlaten.

Nu was ik van plan een gehele blog te wijden aan mijn inschrijving, maar er valt weinig te vertellen. Het zette wel weer wat dingen in beweging, want nu ik een kvk-nummer heb, kan ik mijn verkoopkanalen gaan regelen. Hierover vertel ik meer in mijn volgende blog. Daarnaast kon ik mijn redactrice betalen. Ik zat vrijdagmiddag in de rush dat ik nog meer kon doen nu ik een onderneming heb, maar al gauw viel dit in deugen toen ik besloot dat er verder weinig veranderde. Behalve dat ik dit weekend voor het eerst btw-aangifte moet doen.

Daarom ga ik het de rest van mijn blog ergens anders over hebben. Het is nog een maand voordat mijn boek wordt uitgegeven. De laatste weken merk ik dat ik het steeds spannender ga vinden. Steeds heb ik het gevoel dat ik iets over het hoofd zie. Tegelijkertijd weet ik dat het niet zo is. Ik leg de laatste hand aan het organiseren van een signeersessie en verder heb ik alles zoveel mogelijk voorbereid en is het een kwestie van wachten totdat ik verder kan met het volgende.

Soms werk ik dan ook aan mijn andere boek. Een schuldgevoel bekruipt mij dan. Dat had ik voornamelijk met de periode tijdens de crowdfunding. Het voelde alsof ik daar dag en nacht mee bezig moest zijn. Dit was dé periode waarin ik ervoor kon zorgen dat mensen mij konden steunen. Ik kon een maand later ook nog andere dingen doen. Maar soms is afstand nodig en een beetje geduld. Dus ga ik nu weer rustig verder met het redigeren van mijn nieuwste boek. Want ook daar heb ik een planning voor lopen en er nadert een deadline.

Bovendien ben ik niet klaar zodra mijn boek wordt uitgegeven. Dan begint het volgende deel van het proces weer: marketing! Daar ben ik nu ook al mee bezig, maar dat blijft altijd een rol spelen. Daarom is het goed om nu tussendoor rust te nemen, zodat ik rondom de publicatiedatum de juiste energie heb om mijn boek te promoten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.