Publicatiedatum in zicht

Publicatiedatum in zicht

Publicatiedatum in zicht

Het is bijna zover. 29 april is de publicatiedatum van De Buitenman. Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik begon met het hele proces. Me laten informeren over crowdfunding, beginnen met het professionaliseren van mijn website. Nu is het dan zover. Mijn boek ligt naast mij op tafel. En er staan nog vier dozen naast me, ook allemaal gevuld met mijn boeken.


Logischerwijs was ik even emotioneel toen ik een doos openmaakte en mijn boek er uithaalde. De drukproef was niet perfect en bovendien was het boek nog niet gebonden. Het blijft dan een uitdaging om een voor te stellen hoe het uiteindelijk gaat worden. Maar het boek is prachtig. Precies zoals ik voor ogen had. En ja, ik kan best stellen dat ik trots ben op mezelf dat ik dit heb bereikt.

In 2017 ben ik begonnen met schrijven. Waarbij ik twee jaar later een poging deed en mijn boek naar verschillende uitgeverijen stuurde met de post. Van allemaal kreeg ik te horen dat het boek niet bij hun genre paste of wat voor ander excuus ik ook kreeg toegestuurd. En in 2021 de stap genomen om het zelf te doen. Waarbij ik te maken kreeg met allemaal obstakels. De uitgeverij die ik in eerste instantie voor ogen had, paste toch niet bij me zoals ik had gehoopt. Vervolgens de stress rondom de crowdfunding. Tegelijkertijd het opstarten van mijn eigen onderneming.

Nouja, jullie waren er allemaal bij 😉 Jullie hebben mijn hele reis kunnen meemaken door mijn blogs te lezen. En nu is het zover! Het is niet alsof ik na de publicatiedatum rust heb, want alles gaat door. De signeersessie staat voor de deur, marketing stopt nooit. Maar het is zo gaaf om na al dat harde werken mijn boek in handen te hebben. En ik moet toegeven dat ik vaak bescheiden ben en niet van mezelf zal zeggen dat mijn boek écht goed is. Toch overviel dat gevoel mij wel toen ik het boek eenmaal in handen had. Het is van mij en mensen gaat het lezen. Het is ook een boek dat gelezen mag worden.

Ik wilde dit boek als opstap of tussenstap gebruiken tussen de drie romans die ik al heb uitgegeven en de trilogie die eraan komt. Maar dit boek mag er zijn. Het is wie ik ben en nu gaat het de buitenwereld in. En het voelt alsof het meer dan een opstap is. Het voelt goed en het voelt alsof dit boek het begin is van een nieuwe periode. Veel van wat ik heb gedaan bij dit boek, ligt buiten mijn comfort zone. Maar dat is juist goed. Dat is waar de magie gebeurt 😉 en dat is waar het zal gaan gebeuren.

Misschien komt het wat dromerig of zweverig over, maar het volgen van je gevoel is het allerbelangrijkste wat er is. En dit voelt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *