Weetjes boek 2

Weetjes boek 2

Voetballiefde

Weetjes over mijn tweede boek dat ik heb uitgegeven.

  1. Het personage Bridget is gedeeltelijk gebaseerd op het personage Bridget, een personage uit de Sisterhood of the Traveling Pants
  2. Sanne gaat in het jongensvoetbalteam spelen. Dit heb ik gebaseerd op de film She’s The Man.
  3. Sanne gaat voetbaltraining geven. Toentertijd heb ik mijn achterneef (Jeroen Hoogduin) ingeschakeld om informatie te vragen wat hij zoal deed tijdens het geven van voetbaltraining. Vandaar ook de technische termen.
  4. Sanne heeft een mp4-speler. Iets wat ik ook had. Geen iPod verder, want ik heb het niet zo met het merk Apple.
  5. Net als Sanne doe ik ook graag iets voor een ander als iemand mij heeft geholpen. Sanne wil continue iets terug doen voor Boris, als hij haar bijles geeft of haar helpt met haar fietsketting er weer op leggen. Ik zou me ook opgelaten of schuldig voelen als iemand mij helpt. Daarin zijn Sanne en ik beiden nobel.
  6. Ik heb ook wel tijdens een les verhalen op een papiertje geschreven naar een vriendin. Zo ver als een tijdschrift lezen tijdens de les ging het gelukkig niet.
  7. Met feesten ben ik ook een type die het liefst op het laatste moment zich gaat voorbereiden qua haar, kleding en make-up. Ik heb wel eens vriendinnen gehad die ‘s middags begonnen en niet begrepen dat ik pas een half uur of uur van tevoren begon met ‘voorbereidingen’ treffen.
  8. In het dorp waar ik woonde, is een fietspad naast een voetbalveld. Niet dat ik daar ooit heb hardgelopen – zo’n sportief type ben ik niet – maar vanaf het fietspad heb je zeker zicht op de voetbalvelden en zou je trainingen kunnen volgen.
  9. Boris stopt een liefdesbrief in de sporttas van Sanne. Vroeger heb ik ook eens een liefdesbrief met Valentijn in de sporttas van een jongen uit mijn korfbalteam gestopt om te zeggen dat ik hem leuk vond.
  10. Net als Sanne houd ik er ook niet van een tasje mee te nemen naar een feest. Ik heb zelf ook een keer aan een vriend gevraagd of ik mijn telefoon in zijn broekzak mocht doen. Mijn sleutel en geld stopte ik vaak in mijn bh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *