Ontstaan van de blog ‘De onzekere schrijfster’

Ontstaan van de blog ‘De onzekere schrijfster’

Zolang ik me kan herinneren, ben ik onzeker. Onzeker over van alles. Van het maken van een keuze tot het schrijven en uitgeven van mijn boeken. De laatste jaren gaat het steeds beter en nog steeds kan ik hierin groeien. Mijn onzekerheid heeft me ver gebracht, omdat ik steeds meer de juiste mensen om mij heen heb en verzamel die mij steunen.
In 2021 ben ik gestart met het schrijven van blogs en een jaar later ben ik daarmee gestopt. Het kostte me veel energie en tijd en kreeg er weinig voor terug. De keuze om te stoppen met het publiceren van blogs, maakte me onzeker. Deed ik daar wel goed aan? Moest ik niet meer geduld hebben en het meer tijd gunnen? Moest ik niet doorzetten?
Toen ik in november 2022 op de Uitgeversdag was (https://marelleboersma.nl/uitgeversdag/), ontdekte ik dat zichtbaarheid het allerbelangrijkste is als auteur. Als mijn boek door een traditionele uitgever wordt uitgegeven, dan zou ik ook zelf aan marketing moeten doen. Direct kwam bij mij de vraag naar boven: wat ga ik dan doen? Ga ik dan toch weer starten met het schrijven van blogs? Daar ben ik toch mee gestopt, dus waarom zou ik het dan toch weer oppakken?
Nadat ik mijn onzekerheid besprak met Sanne Visch (https://peneninkt.nl/sanne-visch/), wist ik dat ik graag weer blogs zou willen schrijven. Dit is een marketingvorm die in mijn comfort zone valt. Het opnemen van vlogs of podcasts zie ik niet zitten. En met een kernthema kan ik mijzelf als auteur onderscheiden.
Dat is hoe het thema van mijn blogserie ‘de onzekere auteur’ is ontstaan. Door het delen van mijn onzekerheden over het schrijven en uitgeven van mijn boeken, kan jij, als onzekere auteur, leren waar ik tegenaan ben gelopen. Je leert hoe ik een aantal onzekerheden heb overwonnen, en ook nog altijd onzekerheden heb. Hiermee wil ik laten zien dat je, ondanks (of dankzij) je onzekerheid boeken kan uitgeven. Onzekerheid mag er soms zijn. In mijn blogs geef ik altijd een positieve boodschap mee, zodat jouw onzekerheid steeds meer naar de achtergrond gaat verdwijnen en je mag gaan accepteren dat onzekerheid er mag zijn. Onzekerheid kan zelfs functioneel zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *